MÖCKELSNÄS SOMMARUTSTÄLLNING

Ver­nis­sage 18 maj kl 13.00 

Som­ma­rens utställ­ning i konsthallen

Från Ytt­re Vång till konst­hän­del­se på Möckelsnäs

Konst­hän­del­sen på Ytt­re Vång arran­ge­ra­des 10 gång­er med start 2007. På den vack­ra äng­en res­tes 2 sto­ra tält. I och runt des­sa tält fro­da­des kre­a­ti­vi­tet i form av konstin­stal­la­tio­ner musik poe­si dans mm.
Kon­cep­tet har nu flyt­tat över till Des­ti­na­tion Möc­kelsnäs. Om det­ta hand­lar utställ­ning­en i konsthallen.

En bild­be­rät­tel­se, skulp­tu­rer och installationer. 

Hiros­hi Koya­ma
Kaj Eng­ström
Ken­neth Johans­son
Pet­ter Tern­ström
Arne Pers­son
Lot­ta Felth
Mic­ke Hult
Max Felth

Fotout­ställ­ning­en

Sol­be­lys­ta glän­tor, skogs­vat­ten och dim­ma. Lör­da­gen den 18 maj öpp­nar utställ­ning­en ‘Mel­lan stam­mar­na’ på Möc­kelsnäs konst­hall där natur­fo­to­gra­fen Jen­nie Wad­man, nyin­flyt­tad till Möc­kelsnäs, fång­at käns­lan av skog. Majo­ri­te­ten av foto­gra­fi­er­na är tag­na i de jämt­länds­ka natur­sko­gar­na, men med i utställ­ning­en visas även bil­der från den skog som omger konsthallen.

Jen­nie har med sitt enga­ge­mang för natur- och mil­jöfrå­gor ända sedan tidi­ga ton­å­ren haft en stark kär­lek till just sko­gen. Hon har sålt bil­der till läns­sty­rel­ser, stat­li­ga myn­dig­he­ter och pri­va­ta före­tag med fokus på män­ni­skor i natu­ren. Den här gång­en är det natu­ren själv som får ta fokus.

“Med den här utställ­ning­en vill jag lyf­ta fram sko­gens egen­vär­de. Idag tän­ker vi oftast på sko­gen som en eko­system­tjänst där den behö­ver vara till nyt­ta för att få ett vär­de. Som till exem­pel en eko­no­misk resurs eller en plats för turis­m­verk­sam­het. Vi har redu­ce­rat den levan­de sko­gen till mät­ba­ra värden.”

Foto­gra­fi­er­na i utställ­ning­en är ett utkast ur tiden, min­nes­bil­der av den käns­la hon har när hon är i sko­gen, och med utställ­ning­en hop­pas Jen­nie kun­na dela med sig av den käns­lan till besö­ka­ren och sam­ti­digt väc­ka frå­gor om skogen.

“Sam­ti­digt som den svens­ka sko­gen genom vår uni­ka alle­mans­rätt till­hör alla män­ni­skor, så ägs den av någon och har ing­en egen rätt att bara fin­nas. Vem som helst kan gå in i sko­gen och bara vara, men kan en skog själv bara få fin­nas för sin egen skull?”

Med­ver­kan­de

Hiros­hi Koyama
Kaj Eng­ström
Ken­neth Johansson
Pet­ter Ternström
Arne Pers­son
Lot­ta Felth
Mic­ke Hult
Jen­nie Wadman 

Ver­nis­sage: 18 maj
Tid: kl. 13.00
Utställ­ning­en pågår: 18 maj-15 sep­tem­ber
Var: Möc­kelsnäs Kulturcentrum

Fler Evenemang

Vi använder cookies för att säkerställa att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår webbplats.  Integritetspolicy