RESTAURANG

Vild & Vacker

Vår restau­rang finns i Kon­fe­rens & kul­tur­cent­rum, all­de­les intill vår Konst­hall, och är öppen på beställ­ning för grup­per eller i anslut­ning till våra egna evenemang.

Vi tar på beställ­ning emot buss­grup­per för lunch eller mid­dag, vi tar emot sällskap/företag för mid­da­gar och arrange­mang och givet­vis intas mål­ti­der och fika i anslut­ning till kon­fe­ren­ser i vår restaurang.

Restau­rang­ut­bud för busslunch

  • Schnit­zel med grönsaker
  • Pann­biff med champinjonsås
  • Stekt röd­spät­ta med remouladsås
  • Stekt kyck­ling­fi­lé
  • Dansk fläs­kestek med röd­kål och stekt potatis
  • Rev­ben, äppel­mos, grädd­sås, grönsaker
  • Hel­stekt kotlett
  • Fisk­gra­täng med mos

 

Restau­rang­ut­bud middagar

Se även våra meny­er “Skog & sjö” läng­re ned på sidan

För­rät­ter

  • Klas­sisk toast ska­gen med rom, dill och citron
  • Väs­ter­bot­tenost­paj med löj­rom, cre­me fraiche och örtsallad
  • Tim­jans­dof­tan­de skogs­svamp­sop­pa med rostad bacon och oststänger
  • Grädd­vis­pad sop­pa på jord­ärt­skoc­ka med rom
  • Löj­rom på bröd med cre­me fraiche och rödlök
  • Lax­pa­té på ruc­co­la­bädd med jala­peño­rä­kor och lime- och ingefärsdressing
  • Äde­lost­paj med lime- och chi­li­ma­ri­ne­ra­de kräft­stjär­tar med gräslökscreme
  • Rökt lax med västerbottenostcreme
  • Kall­rökt lax­rul­le med pep­par­rot, ört­bland­ning och tomatvinägrett
  • Vege­ta­riskt alter­na­tiv ej bestämt än

Varm­rät­ter

  • Hal­lon­ma­ri­ne­rad fläsk­fi­lé med smör­blan­che­ra­de grön­sa­ker, grädd­sås med sting, pota­tiska­ka (alt. mandelpotatispuré)
  • Ört­ba­kad hel­stekt rygg­biff med ros­ta­de rotfrukter
  • Gor­gon­zo­laspäc­kad oxfi­lé med mus­tig röd­vins­sås och var­ma grönsaker
  • Kyck­ling fylld med spe­nat, luft­tor­kad skin­ka och färskost, med pota­tis­ba­kel­se och rödvinssky
  • Ent­re­co­te med rostad vit­lök, pur­jo­lökspo­ta­tis, ros­ta­de grön­sa­ker och tim­jans­sky (alt. tryffelbearnaise)
  • Citron­ma­ri­ne­rad gril­lad lax med dill­hol­lan­dai­se­sås, grön spar­ris, man­del­po­ta­tis­puré, dill

Des­sert

  • Jord­gubbspan­nacot­ta med jord­gub­bar och chokladcreme
  • Husets cre­me brûlée
  • Sor­bet med bär
  • Vit cho­klad­mous­se

Restau­rang­ut­bud mid­da­gar
“Skog & Sjö”

För­rät­ter

  • Tor­kat ren­kött el. rökt älg­kött med västerbottenostcreme
  • Kan­ta­rell­sop­pa
  • Skogs­svamp­spaj
  • Rim­mad gös med Möc­kelsnäs­gin, med kall lime­sås på surdegsbröd

Varm­rät­ter

  • Älg­stek med kantarellsås
  • Anka à l’o­ran­ge (med apelsinsås)
  • Krydd­stark rådjurs­fi­lé med enbärs- och äppelchutney
  • Ugns­stekt dov­hjort med kål- och rot­frukt­spytt, svart vit­löks­sås och smör­stek­ta kantareller
  • Rensteks­chee­seca­ke med rom
  • Vilt­tour­ne­dos med röd­vins­sås och potatiskaka
  • Kål­pud­ding på viltfärs
  • Stekt abborr­fi­lé med pres­sad pota­tis och ski­rat smör
  • Stekt gös­fi­lé med champinjonsky
  • Gädd­färs­biff med potatismos
  • Stekt gädd­fi­lé med ansjo­vis- eller äggsås, kokt potatis
  • Stekt gös med bacon- och parmesanostcreme
  • Stekt abor­ré­fi­le, kokt pota­tis, smör, grädd­sås med klippt gräslök
  • Kräft­ski­va: kräf­tor, Jans­sons fres­tel­se, knäc­ke­bröd med väs­ter­bot­tenost, kantarellpaj

Des­sert

  • Klas­sisk Crè­me brûlée
  • Skogs­bärspaj med vaniljgrädde
  • Mascar­po­necre­me med kokos och vanilj

Vi använder cookies för att säkerställa att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår webbplats.  Integritetspolicy