Vår restaurang finns i Konferens & kulturcentrum, alldeles intill vår Konsthall, och är öppen på beställning för grupper eller i anslutning till våra egna evenemang.
Vi tar på beställning emot bussgrupper för lunch eller middag, vi tar emot sällskap/företag för middagar och arrangemang och givetvis intas måltider och fika i anslutning till konferenser i vår restaurang.
Restaurangutbud för busslunch
- Schnitzel med grönsaker
- Pannbiff med champinjonsås
- Stekt rödspätta med remouladsås
- Stekt kycklingfilé
- Dansk fläskestek med rödkål och stekt potatis
- Revben, äppelmos, gräddsås, grönsaker
- Helstekt kotlett
- Fiskgratäng med mos
Restaurangutbud middagar
Se även våra menyer “Skog & sjö” längre ned på sidan
Förrätter
- Klassisk toast skagen med rom, dill och citron
- Västerbottenostpaj med löjrom, creme fraiche och örtsallad
- Timjansdoftande skogssvampsoppa med rostad bacon och oststänger
- Gräddvispad soppa på jordärtskocka med rom
- Löjrom på bröd med creme fraiche och rödlök
- Laxpaté på ruccolabädd med jalapeñoräkor och lime- och ingefärsdressing
- Ädelostpaj med lime- och chilimarinerade kräftstjärtar med gräslökscreme
- Rökt lax med västerbottenostcreme
- Kallrökt laxrulle med pepparrot, örtblandning och tomatvinägrett
- Vegetariskt alternativ ej bestämt än
Varmrätter
- Hallonmarinerad fläskfilé med smörblancherade grönsaker, gräddsås med sting, potatiskaka (alt. mandelpotatispuré)
- Örtbakad helstekt ryggbiff med rostade rotfrukter
- Gorgonzolaspäckad oxfilé med mustig rödvinssås och varma grönsaker
- Kyckling fylld med spenat, lufttorkad skinka och färskost, med potatisbakelse och rödvinssky
- Entrecote med rostad vitlök, purjolökspotatis, rostade grönsaker och timjanssky (alt. tryffelbearnaise)
- Citronmarinerad grillad lax med dillhollandaisesås, grön sparris, mandelpotatispuré, dill
Dessert
- Jordgubbspannacotta med jordgubbar och chokladcreme
- Husets creme brûlée
- Sorbet med bär
- Vit chokladmousse
Restaurangutbud middagar
“Skog & Sjö”
Förrätter
- Torkat renkött el. rökt älgkött med västerbottenostcreme
- Kantarellsoppa
- Skogssvampspaj
- Rimmad gös med Möckelsnäsgin, med kall limesås på surdegsbröd
Varmrätter
- Älgstek med kantarellsås
- Anka à l’orange (med apelsinsås)
- Kryddstark rådjursfilé med enbärs- och äppelchutney
- Ugnsstekt dovhjort med kål- och rotfruktspytt, svart vitlökssås och smörstekta kantareller
- Renstekscheesecake med rom
- Vilttournedos med rödvinssås och potatiskaka
- Kålpudding på viltfärs
- Stekt abborrfilé med pressad potatis och skirat smör
- Stekt gösfilé med champinjonsky
- Gäddfärsbiff med potatismos
- Stekt gäddfilé med ansjovis- eller äggsås, kokt potatis
- Stekt gös med bacon- och parmesanostcreme
- Stekt aborréfile, kokt potatis, smör, gräddsås med klippt gräslök
- Kräftskiva: kräftor, Janssons frestelse, knäckebröd med västerbottenost, kantarellpaj
Dessert
- Klassisk Crème brûlée
- Skogsbärspaj med vaniljgrädde
- Mascarponecreme med kokos och vanilj