Välj en sida

TRÄDGÅRD & ORANGERI

GRÖNA SKÖNA STUNDER

HERRGÅRDSMILJÖ

INSPIRATIONSTRÄDGÅRDAR

I den stora inspirationsträdgården framför orangeriet finns fyra olika kvarter. Ursprungligen anlades trädgården för att demonstrera Linnés sexualsystem för växter i botaniken, men nu restaureras trädgården till att blir en inspirationsträdgård med fyra olika teman. Två kvarter är renoverade; rosenträdgården och woodlandet. Rosenträdgården har en samling ljuvliga rosor och i woodlandet får du uppleva skogen i miniatyr. Under 2022 kommer vi att anlägga en årstidsträdgård under sommaren och en ätbar trädgård i höst.

I år vill vi visa hur mycket vackra blommor man kan odla för att göra buketter och planterar sommarblommor i kvarteret som senare ska bli ätbar trädgård.

PELARGONSAMLING OCH EXOTISKA VÄXTER

I orangeriet finns en spännande samling med ovanliga pelargonarter, där flera blommar med de mest underbara små rosa blommor.

I samlingen finns exempelvis knutpelargon, vinbladspelargon, hjälmpelargon och björkpelargon. De arter som är enkla att föröka med sticklingar har vi i begränsat antal i vår trädgårdsbutik, en chans att få med en riktig raritet hem.

Här finns även exotiska växter som granatäpple, kaki, citrusträd och mandel och ljuva skönheter som kamelia och rumslind som blommar tidig vårvinter.

TRÄDGÅRDSBUTIK

I vår lilla trädgårdsbutik i orangeriet hittar du ett utvalt sortiment av krukor och trädgårdstillbehör tillsammans med växter. Under våren har vi ett litet antal tomater och sommarblommor som vi själva drivit upp, uppkrukade dahlior och sticklingar från vår pelargonsamling.

I butiken finns även konsthantverk som glas, keramik,smide, smycken, trä och textil från flera fantastiska lokala hantverkare och konstnärer.

TRÄDGÅRDEN

Innan renoveringen

Vi använder cookies för att säkerställa att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår webbplats.  Integritetspolicy